Warmtepomp Frederiksoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Frederiksoord? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een relatief goedkope en verantwoorde manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €285,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene factoren. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Frederiksoord.
warmtepomp-installateur-8382

 • Een energieneutrale woning
 • Kan het huis ook koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Veilige manier van verwarmen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio8382
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Frederiksoord

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit verscheidene installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Frederiksoord kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Frederiksoord? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8382).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je handige informatie die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Frederiksoord kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je bespaart al snel €230,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €4.300 en €15.400. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.050 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Frederiksoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-frederiksoord

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. de huidige subsidies behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke investering kan men berekenen met allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26700Hoog rendement, erg duur
Water-water€16200 – €20400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4000 – €6025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4600 – €6925Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€3000 – €5800Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Frederiksoord consumeert circa 1800 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €275 tot €330. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €135 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€699
Buitenlucht2800kWh€489€210
Bodemwarmte1775kWh€350€350
Hybride1300 kWh + 600 M3€524€175

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Frederiksoord?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening bij de gemeenten Westerveld. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Frederiksoord. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €525 en kunnen oplopen tot €3150. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Frederiksoord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf pakweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 1712 KW€2350,-
TechnecoVulcan 05 ACRM (B/W)5 KW€2800,-
ELCOAquatop T43HR (GW)44 KW€6200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Frederiksoord aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!