Warmtepomp Dieverbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Dieverbrug? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en je bespaart al snel €210,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse variabelen. Verderop bekijk jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dieverbrug.
warmtepomp-installateur-7984

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied7984
Netnummer0521 (+31521)
Gas-gebruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dieverbrug

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dieverbrug biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Dieverbrug? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze tool tref jij eenvoudig (verwarmings)installateurs uit de buurt. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7984).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl check je toepasbare info aangaande alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Dieverbrug heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €21.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Dieverbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dieverbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via de hoge subsidie realiseer je een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6200. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2100. De factuur wordt gebudgetteerd middels velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €24500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14800 – €24300Koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €7250Eenvoudige installatie
Lucht-water€3750 – €6450Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2600 – €5600Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dieverbrug verbruikt ongeveer 1800 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €210 tot €305. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €155 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2700kWh€489€220
Bodemwarmte2050kWh€347€362
Hybride1350 kWh + 550 M3€525€184

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Dieverbrug?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Westerveld. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.gemeentewesterveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Gelukkig, meestal is er de ISDE-subsidie Dieverbrug. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €550 en lopen op tot wel €2400. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Dieverbrug (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze plusminus €1525.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Energie ESTECO300i0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 10 Cool (232934)10 KW€2800,-
DanfossDHP-R Eco 2630 KW€4800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dieverbrug aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!