Warmtepomp Vledder

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vledder? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Op deze pagina bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vledder.
warmtepomp-installateur-8381

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Beschikt over koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te bedienen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio8381
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Vledder

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vledder kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Vledder? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze tool tref je zonder problemen de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8381).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees jij actuele info m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vledder kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €175,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.300 en €17.200. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Vledder (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vledder

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een flinke subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6700. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2300. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €26300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€18000 – €21900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €6125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €6050Kan ook koelen, hoog energiegebruik
Hybride€2500 – €6200Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Vledder verbruikt ongeveer 1800 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €215 tot €340. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €130 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€698
Buitenlucht2325kWh€482€216
Bodemwarmte1925kWh€342€356
Hybride1525 kWh + 350 M3€517€181

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Vledder?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerveld?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Westerveld. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Vledder. De omvang van de subsidie hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €2650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vledder (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf ong. €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€250, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAWK-C 139 KW€2050,-
TechnecoVulcan 17 ACHR (B/W)17 KW€3500,-
ELCOAquatop T35HR (GW)37 KW€5500,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Vledder aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan vermijd je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!