Warmtepomp Boschoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Boschoord? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Boschoord.
warmtepomp-installateur-8387

 • Verantwoorde investering
 • Constante verwarming van de woning
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio8387
Netnummer0561 (+31561)
Gas-gebruik M31800 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Boschoord

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boschoord kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Boschoord? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze vergelijker vind je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (8387).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf ontdek je toepasbare informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Boschoord heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.500 en €13.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne CV-ketel. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.825 en €4.000 bij een verwarmingsmonteur uit Boschoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boschoord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Met behulp van aantrekkelijk subsidies behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €5800. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500. De totaalprijs wordt vastgesteld door verschillende zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €24900Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€16800 – €20300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4700 – €7350Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4950 – €6075Weinig onderhoud, geplaatst met buitenunit
Hybride€2850 – €6800Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Boschoord verbruikt circa 1800 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schatten we op €250 tot €350. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €185 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€703
Buitenlucht2725kWh€478€225
Bodemwarmte1650kWh€337€366
Hybride1575 kWh + 500 M3€513€190

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Boschoord?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. We hanteren enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening bij gemeente Westerveld. Het is een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.gemeentewesterveld.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed om te weten, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Boschoord. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €625 en lopen op tot wel €2750. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boschoord (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2450.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€100, met name A++ labels).
# MerkTypeVermogenSubsidie
EnersoAWK-C 18 EVI15 KW€2650,-
TechnecoVulcan 12 ACRM (B/W)12 KW€3000,-
EmmetiEH1015DC8 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Boschoord aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hiermee verhinder je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!