Warmtepomp Diever

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Diever? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en milieuvriendelijke benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Diever.
warmtepomp-installateur-7981

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied7981
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Diever

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden allerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diever kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Diever? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze website ontdek jij veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7981).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk jij accurate details over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Diever kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €17.300. We gaan verder in op 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.325 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Diever (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diever

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Aan de hand van de huidige subsidies behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €6800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. De factuur is gebaseerd op diverse aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25800Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16200 – €21900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4300 – €6450Zeer betaalbaar
Lucht-water€5450 – €7400Laagdrempelig, hoog stroomgebruik
Hybride€2700 – €6150Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Diever verbruikt om en nabij 1800 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €275 tot €335. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €160 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€707
Buitenlucht2675kWh€474€233
Bodemwarmte2100kWh€332€375
Hybride1425 kWh + 600 M3€509€198

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Diever?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening in de regio Westerveld. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.gemeentewesterveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Diever. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €725 en kunnen oplopen tot €2500. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Diever (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze pakweg €1625.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€150, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Energie ESTECO250isx0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 05 Cool (232932)6 KW€2800,-
DanfossDHP-M_M60 KW€7800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Diever aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren resulteert in een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!