Warmtepomp Havelterberg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Havelterberg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een zuinige en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €170,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse factoren. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Havelterberg.
warmtepomp-installateur-7974

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied7974
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Havelterberg

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit verschillende versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Havelterberg kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Havelterberg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vergelijk je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7974).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf ontdek je praktische raadgeving aangaande de type warmtepompenen wat aansluit op jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Havelterberg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €24.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Havelterberg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-havelterberg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Aan de hand van een royale subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €6100. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2800. De eindfactuur wordt getekend door meerdere factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23600Geen geluid, prijzig
Water-water€14100 – €24300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4250 – €6275Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4350 – €6225Laagdrempelig, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2175 – €5950Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Havelterberg gebruikt grofweg 1800 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing ligt tussen de €275 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1250m3€705
Buitenlucht2575kWh€458€247
Bodemwarmte1875kWh€317€388
Hybride1375 kWh + 600 M3€494€212

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Havelterberg?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening van je gemeente Westerveld. Het is een speciale lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, veelal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Havelterberg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €950 tot doorgaans €1650. Interesse naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Havelterberg (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze zo’n €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2225.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Energie ESTECO250i0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 13 (232930)13 KW€3100,-
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1720 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierbij bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Havelterberg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo zorg je dat warme lucht de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!