Warmtepomp Ansen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Ansen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €295,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen een aantal elementen. Verderop vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Ansen.
warmtepomp-installateur-7964

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7964
Netnummer0522 (+31522)
Gasgebruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ansen

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit tal van installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ansen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ansen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij zonder moeite installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7964).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Verderop check je samengestelde details over populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ansen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €24.000. We werken op dit moment met vier verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Ansen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ansen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Echter, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van interessante subsidies krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2500. Het prijskaartje is gebaseerd op velerlei facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25900Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€13200 – €22500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4950 – €6425Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4250 – €6050Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €5400Gemakkelijk te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Ansen consumeert om en nabij 1800 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €270 tot €345. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €160 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€701
Buitenlucht2700kWh€470€231
Bodemwarmte1775kWh€329€372
Hybride1600 kWh + 575 M3€505€196

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ansen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalzaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Westerveld. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.gemeentewesterveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Ansen. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot ongeveer €3800. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ansen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je ong. €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je zo’n €1975.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€300, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EmmetiEH1315DC11 KW€2400,-
Stiebel-EltronWPC 04 (232926)5 KW€2800,-
DanfossDHP-L Opti Pro+ 67 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een handig stappenplan van de warmteservice Ansen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!