Warmtepomp Havelte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Havelte? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €305,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse zaken. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Havelte.
warmtepomp-installateur-7971

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Weinig storingen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied7971
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Havelte

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat verscheidene systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Havelte kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Havelte? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze website ontdek je direct (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7971).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je veelzijdige adviezen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Havelte kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €3.300 en €21.300. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.350 en €6.375 bij een verwarmingsmonteur uit Havelte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-havelte

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij de hoge subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €6300. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2700. Het prijskaartje wordt mede bepaald door velerlei onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €23600Veel besparen, relatief duur
Water-water€15700 – €23600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3500 – €6550Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€5250 – €7350Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2225 – €5500Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Havelte gebruikt ong. 1800 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €225 tot €310. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €135 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€703
Buitenlucht2400kWh€485€218
Bodemwarmte1850kWh€344€359
Hybride1550 kWh + 550 M3€520€183

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Havelte?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de gemeente Westerveld. Dit is een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Havelte. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €600 tot ongeveer €2100. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Havelte (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ong. €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnecoSolo Warmtewinner2 KW€1500,-
Stiebel-EltronWPC 07 (232928)8 KW€2800,-
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1012 KW€3000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Havelte aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!