Warmtepomp Wapserveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wapserveen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de potentiële besparing ligt op €290,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met verschillende elementen. Op onze website vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Wapserveen.
warmtepomp-installateur-8351

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied8351
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wapserveen

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wapserveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het huis en bespreekt de details met je. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Wapserveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze vergelijker vind je moeiteloos erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8351).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Hierna vind je actuele aanbevelingen omtrent populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wapserveen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.000 en €13.800. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.200 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Wapserveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wapserveen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5700. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt berekend door velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €23400Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€17700 – €21900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3800 – €6175Relatief lage investering
Lucht-water€3700 – €6125Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2150 – €6200Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wapserveen gebruikt pakweg 1800 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier als Eneco of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€685
Buitenlucht2675kWh€466€219
Bodemwarmte1825kWh€329€356
Hybride1450 kWh + 525 M3€500€185

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wapserveen?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Westerveld. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.gemeentewesterveld.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wapserveen. Hoeveel je krijgt heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot doorgaans €3100. Benieuwd naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wapserveen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ong. €2325.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
EnersoAWK-O 1712 KW€2350,-
TechnecoVulcan 06 ACM (B/W)7 KW€2800,-
ELCOAquatop T35HR (WW)36 KW€5400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Wapserveen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!