Warmtepomp Nijensleek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Nijensleek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal variabelen. Op deze pagina vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Nijensleek.
warmtepomp-installateur-8383

 • Kies voor duurzame warmte
 • Beschikt over koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio8383
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nijensleek

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We onderscheiden fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nijensleek kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter inspecteert de woonruimte en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Nijensleek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door deze website check je snel verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8383).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Bijgaand tref jij praktische adviezen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nijensleek heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €15.200. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.725 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Nijensleek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nijensleek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6400. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2000. De totaalprijs wordt mede bepaald door specifieke randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €24100Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14400 – €21600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €7100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4500 – €7450Totaaloplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2650 – €7000Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Nijensleek gebruikt circa 1800 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Essent of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €335. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €125 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€700
Buitenlucht2725kWh€455€245
Bodemwarmte1625kWh€315€385
Hybride1450 kWh + 375 M3€490€210

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Nijensleek?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerveld?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Westerveld. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.gemeentewesterveld.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nijensleek. Hoeveel je krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot gemiddeld €3300. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nijensleek (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2225.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€175, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoAWK-C 2115 KW€2650,-
TechnecoVulcan 06 ACRM (B/W)7 KW€2800,-
EldomEE HPS 1200 KW€1100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Nijensleek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!