Warmtepomp Dwingeloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Dwingeloo? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een zuinige en ecologische methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan allerlei factoren. In het volgende kopje ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Dwingeloo.
warmtepomp-installateur-7964

 • CO2 uitstoot beperken
 • Beschikt over koelende functie
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcodegebied7964
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Dwingeloo

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit diverse onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dwingeloo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter analyseert jouw woning en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Dwingeloo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze pagina doorzoek je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7964).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand ontdek jij accurate adviezen inzake populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Dwingeloo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €20.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.400 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Dwingeloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dwingeloo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies heb jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6500. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3300. De uiteindelijke investering komt tot stand door specifieke zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25400Hoge besparing, relatief duur
Water-water€17700 – €23900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5050 – €6650Zeer betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6325Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €6900Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Dwingeloo verbruikt circa 1800 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €235 tot €380. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €175 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€700
Buitenlucht2675kWh€462€238
Bodemwarmte1675kWh€322€378
Hybride1450 kWh + 600 M3€497€203

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dwingeloo?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via de gemeente Westerveld. We hebben het over een een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.gemeentewesterveld.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Dwingeloo. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De subsidies variëren van €725 tot gemiddeld €3600. Informeren hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dwingeloo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je circa €1825.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
EmmetiEH1015DC8 KW€2100,-
Stiebel-EltronWPL 25 AC Flex set (239081)13 KW€2600,-
DanfossDHP-L Opti 1619 KW€3700,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dwingeloo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor zorg je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!