Warmtepomp Wittelte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Wittelte? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een zuinige en verantwoorde benadering om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. In het volgende kopje vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Wittelte.
warmtepomp-installateur-7986

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan ook werken als airco
 • Je woning van het gas af
 • Hogere woningwaarde
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7986
Netnummer0521 (+31521)
Gasgebruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wittelte

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. We hebben te maken met fors wat systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wittelte kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert de woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wittelte? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze website bekijk jij vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7986).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp haalt warmte uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder check je veelzijdige adviezen over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Wittelte kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €14.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.250 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Wittelte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wittelte

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot een significant lagere energierekening. Aan de hand van ISDE subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7100. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €3000. De factuur wordt berekend a.d.h.v. verschillende variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26700Hoge besparing, dure installatie
Water-water€13000 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4650 – €7375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4150 – €6125Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €6900Voor veel woningen interessant

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Wittelte verbruikt om en nabij 1800 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing fluctueert tussen de €280 tot €330. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€711
Buitenlucht2575kWh€462€249
Bodemwarmte1750kWh€320€391
Hybride1300 kWh + 575 M3€498€213

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wittelte?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een paar eisen: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening in de regio Westerveld. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.gemeentewesterveld.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wittelte. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot plusminus €3400. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Wittelte (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze plusminus €1600.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Energie ESTECO300isx0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPF 04 (232909)5 KW€2800,-
DanfossDHP-R Eco 4249 KW€6700,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Wittelte aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende weet je zeker dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!