Warmtepomp Geeuwenbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Geeuwenbrug? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een efficiënte en duurzame wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. In het volgende kopje ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Geeuwenbrug.
warmtepomp-installateur-7985

 • Zet het milieu op 1
 • Ook in staat woning te koelen
 • Combineren met zonnepanelen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7985
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroom-verbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Geeuwenbrug

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er is keuze uit verschillende installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geeuwenbrug kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Geeuwenbrug? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker doorzoek jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7985).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand ontdek je veelzijdige info m.b.t. actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Geeuwenbrug kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €10.900. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.775 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Geeuwenbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geeuwenbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels lucratieve subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. Het prijskaartje wordt berekend door diverse variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6075Relatief voordelig
Lucht-water€4250 – €7425Goedkope installatie, vraagt veel stroom
Hybride€2450 – €5400Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Geeuwenbrug gebruikt circa 1800 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schommelt tussen €250 tot €390. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €195 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€710
Buitenlucht2475kWh€497€213
Bodemwarmte1800kWh€355€355
Hybride1600 kWh + 425 M3€533€178

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Geeuwenbrug?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Westerveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij de gemeenten Westerveld. Het gaat om een speciaal soort lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Geeuwenbrug. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €700 en kunnen oplopen tot €3250. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Geeuwenbrug (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze circa €1650.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Energie ESTECO300is0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 13 Cool (232935)13 KW€3100,-
DanfossDHP-R Eco 3339 KW€5700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Geeuwenbrug aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren draait uit op een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!