Warmtepomp Wapse

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wapse? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €325,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op deze pagina tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Wapse.
warmtepomp-installateur-7983

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7983
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wapse

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je kan kiezen uit verscheidene installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wapse kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Wapse? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze vergelijker doorzoek je zonder problemen installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7983).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website lees jij bruikbare gegevens die gaan over de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Wapse kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €195,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.700 en €12.000. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Wapse (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wapse

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7500. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3300. De factuur is afhankelijk van verschillende facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25500Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16800 – €20400Kan ook koelen
Lucht-lucht€4550 – €7275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6150goede performance, veel stroomverbruik
Hybride€2050 – €6400Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wapse verbruikt om en nabij 1800 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Energiedirect of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €250 tot €400. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €140 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€708
Buitenlucht2575kWh€481€227
Bodemwarmte1975kWh€340€368
Hybride1525 kWh + 425 M3€517€191

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wapse?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval is er een optie voor de duurzame groene lening van je gemeente Westerveld. Dit is een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeentewesterveld.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Wapse. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €650 tot plusminus €4000. Interesse naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wapse (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je circa €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal pakweg €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Energie ESTECO250ix0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 07 Cool (232933)8 KW€2800,-
DanfossDHP-R Eco 2226 KW€4400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezond klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Wapse aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hierdoor vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!