Warmtepomp Zorgvlied

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zorgvlied? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal zaken. Op onze website ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zorgvlied.
warmtepomp-installateur-8437

 • CO2 uitstoot beperken
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8437
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zorgvlied

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zorgvlied heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zorgvlied? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij snel warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8437).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website lees jij uitgebreide adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Zorgvlied kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.200 en €16.900. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw moderne CV-ketel op gas. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.425 en €4.875 bij een verwarmingsmonteur uit Zorgvlied (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zorgvlied

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verschillende factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €25500Veel vermogen, erg duur
Water-water€15000 – €21700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €7400Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €7275Laagdrempelig, buitenunit in zicht
Hybride€2525 – €5450Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zorgvlied gebruikt pakweg 1800 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar ligt tussen de €270 tot €315. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €125 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1250m3€739
Buitenlucht2325kWh€503€236
Bodemwarmte1725kWh€355€384
Hybride1375 kWh + 525 M3€539€200

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zorgvlied?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn meerdere zaken: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er de erkende groene lening bij gemeente Westerveld. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.gemeentewesterveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Zorgvlied. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot doorgaans €1900. Nieuwsgierig naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zorgvlied (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze grofweg €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EnersoBW 077 KW€2800,-
TechnecoVulcan 12 AC (W/W)16 KW€3400,-
EnergyPanelThermboil TB-110E0 KW€1100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Zorgvlied aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!