Warmtepomp Wilhelminaoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wilhelminaoord? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een economische en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wilhelminaoord.
warmtepomp-installateur-8384

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Constante verwarming van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Weinig storingen
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio8384
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroomgebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wilhelminaoord

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan fors wat systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilhelminaoord heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert de woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wilhelminaoord? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met onze website bekijk jij moeiteloos erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (8384).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk je bruikbare details aangaande de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wilhelminaoord kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.200 en €17.200. We spreken over vier verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.650 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Wilhelminaoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilhelminaoord

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Echter, het leidt tot veel lagere gaskosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6800. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2600. De eindfactuur wordt bepaald door verschillende zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €24200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15800 – €23500Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3900 – €6650Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3600 – €7025Ruimte subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2175 – €6900Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wilhelminaoord consumeert grofweg 1800 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een maatschappij als Budget Energie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar fluctueert tussen de €280 tot €325. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€701
Buitenlucht2300kWh€463€238
Bodemwarmte2050kWh€322€379
Hybride1550 kWh + 550 M3€498€203

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wilhelminaoord?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Westerveld. Dit is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Wilhelminaoord. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot plusminus €2300. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wilhelminaoord (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) krijg je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je grofweg €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij ong. €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EnersoAWK-C 09 EVI7 KW€1850,-
TechnecoVulcan 08 ACRM (B/W)8 KW€2800,-
EldomEE HPS 1500 KW€1100,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Wilhelminaoord aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Dan zorg je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!