Warmtepomp Darp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Darp? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse elementen. Op onze website lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Darp.
warmtepomp-installateur-7973

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7973
Netnummer0521 (+31521)
Gas-verbruik M31800 M3
Stroom-gebruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Darp

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit fors wat producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Darp kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Darp? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl vind je zonder moeite de beste installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7973).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna vind je handige info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Darp heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €205,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €12.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elke vorm heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Darp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-darp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, je realiseert flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van een royale subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €23400Passief koelen, prijzig
Water-water€13100 – €21900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5100 – €6925Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4800 – €6725Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €6100Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Darp gebruikt ong. 1800 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €250 tot €330. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €150 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€704
Buitenlucht2550kWh€493€211
Bodemwarmte1775kWh€352€352
Hybride1300 kWh + 525 M3€528€176

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Darp?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Het systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westerveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening bij de gemeenten Westerveld. We hebben het over een een interessante lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentewesterveld.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Darp. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €750 tot wel €3700. Onderzoek doen naar de oktober 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Darp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op grofweg €1825.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Energie ESTSB16plus30013 KW€2600,-
Stiebel-EltronWPC 10 (232929)10 KW€2800,-
DanfossDHP-L Opti Pro+ 1315 KW€3300,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hieronder kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Darp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan triple glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!