Warmtepomp Uffelte

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Uffelte? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een voordelige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei variabelen. Op deze pagina lees jij praktische info over een warmtepomp kopen in Uffelte.
warmtepomp-installateur-7975

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Veilige oplossing
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode-regio7975
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Uffelte

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit fors wat producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uffelte kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Uffelte? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Aan de hand van deze pagina check je in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7975).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Onderstaand vind je veelzijdige gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Uffelte kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €250,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €12.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.700 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Uffelte (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uffelte

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels lucratieve subsidies geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7100. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2100. Het prijskaartje kan men berekenen met diverse aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €24900Veel vermogen, erg duur
Water-water€13900 – €23000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €7075Eenvoudige installatie
Lucht-water€4100 – €6250Ruimte subsidie, geleverd met buitenunit
Hybride€2600 – €6600Interessante prijzen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Uffelte verbruikt pakweg 1800 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing varieert van €265 tot €345. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €130 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€706
Buitenlucht2625kWh€466€240
Bodemwarmte1775kWh€325€381
Hybride1350 kWh + 500 M3€501€205

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Uffelte?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar randvoorwaarden: een top-isolatie (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Westerveld?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Westerveld. Het betreft een interessante lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.gemeentewesterveld.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Uffelte. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot gemiddeld €3200. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uffelte (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1600.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Energie ESTECO250is0 KW€1250,-
Stiebel-EltronWPC 04 Cool (232931)5 KW€2800,-
DanfossDHP-M_L45 KW€6300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Uffelte aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Diever, Wapse, Zorgvlied, Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug, Dieverbrug, Havelte, Uffelte, Wapserveen, Vledder, Frederiksoord, Nijensleek, Vledderveen, Wilhelminaoord, Doldersum, Boschoord.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!