Warmtepomp Oss

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Oss? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een efficiënte en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €335,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene factoren. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Oss.
warmtepomp-installateur-5341

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Meer leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5341
Netnummer0412 (+31412)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oss

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn honderden systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oss heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Oss? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker check jij binnen enkele minuten installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5341).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. Bijgaand lees jij omvangrijke adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Oss kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €19.700. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.325 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Oss (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oss

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. Via lucratieve subsidies geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5800. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2400. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €24500Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€16600 – €20500Koelende functie
Lucht-lucht€3550 – €6325Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4550 – €6575Hoge subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2250 – €6800Hoge subsidie

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in Oss verbruikt plusminus 1450 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €335. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€653
Buitenlucht2700kWh€438€215
Bodemwarmte1900kWh€307€346
Hybride1475 kWh + 600 M3€470€183

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oss?

Niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele van deze mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening via de gemeente Oss. We hebben het over een een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.oss.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oss. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €675 en lopen op tot wel €3200. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oss (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) vergoeden ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1750.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ong. €2375.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 418 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricPH(R)120Y11 KW€2400,-
TraneCXAM 020 SE CAP36 KW€4750,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Oss aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee verhinder je dat warme lucht je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente