Warmtepomp Vught

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Vught? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Verderop bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Vught.
warmtepomp-installateur-5261

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Je woning van het gas af
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Gasgebruik M31540 M3
Stroom-gebruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Vught

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat systemen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vught biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Vught? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via deze pagina ontdek je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5261).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek jij veelzijdige toelichtingen over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Vught kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.900 en €17.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de bron van energie. Elk model heeft relevante eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.550 en €4.675 bij een verwarmingsmonteur uit Vught (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vught

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. Middels een royale subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2400. De eindfactuur wordt mede bepaald door diverse variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €23700Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€13600 – €20400Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3500 – €6850Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5350 – €7150Kan ook koelen, maakt relatief veel geluid
Hybride€2550 – €6900Niet volledig van het gas af

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Vught verbruikt pakweg 1540 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €340. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €135 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2650kWh€449€202
Bodemwarmte1850kWh€319€332
Hybride1575 kWh + 475 M3€481€169

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Vught?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Vught?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan is er een speciale groene lening via de gemeente Vught. Dit is een unieke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.vught.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Vught. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €600 en kunnen oplopen tot €2850. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Vught (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1850.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
InterClima-MTAHCY 17133 KW€4450,-
Mitsubishi ElectricCRHV-P600YA-HPB60 KW€7800,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E-AC 201.D065 KW€1800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Vught aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente