Warmtepomp Megen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Megen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €250,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van diverse randvoorwaarden. Verderop ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Megen.
warmtepomp-installateur-5366

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante verwarming
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5366
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Megen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt verschillende toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Megen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Megen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met onze vergelijker bekijk je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5366).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. In de volgende paragraaf tref je waardevolle toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Megen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.600 en €20.000. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €6.850 bij een verwarmingsmonteur uit Megen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-megen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6300. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €28000Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€16900 – €23800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3950 – €6700Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4800 – €6075Kan ook koelen, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €6850Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Megen verbruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €250 tot €345. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €140 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€683
Buitenlucht2375kWh€458€225
Bodemwarmte1750kWh€321€362
Hybride1325 kWh + 400 M3€492€191

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Megen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn meerdere randvoorwaarden: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oss?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de erkende groene lening bij de gemeenten Oss. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.oss.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Megen. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3000. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Megen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij circa €2450.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0031MS MTD214 KW€3200,-
NIBEF1155-12 (B/W)12 KW€3000,-
Clausiusclassic H 1-1010 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Megen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!