Warmtepomp Oijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Oijen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Op deze pagina vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oijen.
warmtepomp-installateur-5394

 • Een energieneutrale woning
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Onderhoudsarme investering
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5394
Netnummer0412 (+31412)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Oijen

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden tientallen installaties. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oijen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oijen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij snel erkende installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5394).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf vind je samengestelde toelichtingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oijen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €300,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.900 en €18.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.775 en €4.400 bij een verwarmingsmonteur uit Oijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oijen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7500. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €24200Veel vermogen, hoge investering
Water-water€13500 – €20700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3500 – €7250Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4650 – €6150Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2500 – €6550Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Oijen gebruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing varieert van €275 tot €315. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €125 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€696
Buitenlucht2575kWh€473€223
Bodemwarmte1700kWh€334€362
Hybride1350 kWh + 475 M3€508€188

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oijen?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening via jouw gemeente Oss. Dit is een speciale lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.oss.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oijen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van energielabel en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €925 tot ongeveer €2250. Benieuwd hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oijen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op ong. €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0061TS MTD225 KW€4300,-
NilanAIR 95 KW€1800,-
ClimavenetaAW 0071HT18 KW€2950,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oijen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee zorg je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren betekent een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!