Warmtepomp Sint-Michielsgestel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Sint-Michielsgestel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en verantwoorde aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Sint-Michielsgestel.
warmtepomp-installateur-5271

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Constante verwarming
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcodegebied5271
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroom-gebruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sint-Michielsgestel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sint-Michielsgestel kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Sint-Michielsgestel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze pagina ontdek je vandaag nog erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5271).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op deze pagina tref jij uitgebreide aanbevelingen omtrent de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sint-Michielsgestel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €170,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €11.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.225 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Sint-Michielsgestel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sint-michielsgestel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Gelukkig, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Geholpen door een flinke subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7000. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De factuur kan men berekenen met diverse onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25500Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€16800 – €21700Ook koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €6475Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4700 – €7500Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2450 – €6700Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sint-Michielsgestel gebruikt pakweg 1710 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €245 tot €365. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €195 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€743
Buitenlucht2675kWh€498€245
Bodemwarmte1600kWh€349€394
Hybride1425 kWh + 375 M3€535€208

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sint-Michielsgestel?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Sint-Michielsgestel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de regio Sint-Michielsgestel. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.sint-michielsgestel.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, dikwijls is er de ISDE-subsidie Sint-Michielsgestel. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot doorgaans €2850. Benieuwd naar de april 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Sint-Michielsgestel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op circa €1575.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal circa €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ImmergasAudax 16 3F10 KW€2300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100YAA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
VencoPICO GS HF 3044 KW€6200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Sint-Michielsgestel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goed ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente