Warmtepomp Ravenstein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ravenstein? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Verderop tref je meer info over een warmtepomp kopen in Ravenstein.
warmtepomp-installateur-5371

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemakkelijke installatie
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5371
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ravenstein

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ravenstein heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ravenstein? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze pagina vergelijk je direct (verwarmings)installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5371).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. In het volgende stukje ontdek je accurate details ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Ravenstein heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.400 en €23.400. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Ravenstein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ravenstein

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een flinke subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7200. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3100. Het prijskaartje kan men berekenen met allerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27200Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15600 – €24100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €6825Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4400 – €6525Totaaloplossing, geleverd met buitenunit
Hybride€2325 – €5150Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Ravenstein verbruikt pakweg 1450 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schommelt tussen €220 tot €335. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€685
Buitenlucht2625kWh€473€212
Bodemwarmte2050kWh€336€349
Hybride1375 kWh + 425 M3€507€178

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ravenstein?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oss?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Oss. Het is een interessante lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.oss.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ravenstein. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €875 en kunnen oplopen tot €2000. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ravenstein (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ongeveer €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0041MS MTD218 KW€3600,-
NIBEF1355-2828 KW€4600,-
Clausiuselite H 1-1010 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Ravenstein aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!