Warmtepomp Dieden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Dieden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dieden.
warmtepomp-installateur-5353

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Comfortabel leefcomfort
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Waardevermeerdering huis
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dieden

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met verschillende oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dieden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Dieden? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website ontdek jij snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5353).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna ontdek jij praktische informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Dieden kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €18.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.825 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Dieden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dieden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een interessante subsidie geniet je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €6100. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2300. Het prijskaartje hangt af van verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16800 – €22500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4550 – €6225Kan ook als airco werken
Lucht-water€4050 – €6800Totaaloplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2225 – €5000Voor praktische elke woning

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Dieden consumeert plusminus 1450 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing vinden we terug tussen de €275 tot €355. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €135 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€676
Buitenlucht2375kWh€446€230
Bodemwarmte1650kWh€311€365
Hybride1525 kWh + 350 M3€480€196

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Dieden?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oss?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Oss. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.oss.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Dieden. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 en lopen op tot wel €1550. Benieuwd naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dieden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1650.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Climavenetai-BX-N 030T22 KW€3350,-
NIBEF1145-1214 KW€3200,-
Clausiusclassic HC 3-1514 KW€3200,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Dieden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat warme lucht verloren gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!