Warmtepomp Herpen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Herpen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De pomp profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een relatief goedkope en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan meerdere facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Herpen.
warmtepomp-installateur-5373

 • Duurzame warmte
 • Constante verwarming van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een zeer hoog rendement
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Herpen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er bestaan diverse onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herpen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Herpen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van deze website check je waardevolle erkende installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5373).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. Hieronder check je praktische aanbevelingen over de type warmtepompenen wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Herpen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €12.100. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas. Een prima manier om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.200 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Herpen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herpen

Geschikte installaties:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6500. Een hybride oplossing is er vanaf €2900. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse zaken als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €27800Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16700 – €22700Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5350 – €6150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4800 – €7400Ruimte subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €6750Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Herpen verbruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energieleverancier als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €235 tot €330. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €160 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€687
Buitenlucht2450kWh€447€240
Bodemwarmte1900kWh€309€378
Hybride1350 kWh + 575 M3€481€206

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Herpen?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige HR-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente Oss. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.oss.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Herpen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €975 tot plusminus €1500. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Herpen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze ong. €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0025TS MTD212 KW€3000,-
NIBEF1155-12 (W/W)14 KW€3200,-
Clausiusstrong H 7-5050 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Herpen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zo vermijd je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!