Warmtepomp Overlangel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Overlangel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een voordelige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en de potentiële besparing ligt op €225,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op onze website check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Overlangel.
warmtepomp-installateur-5357

 • Duurzame investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
Netnummer0486 (+31486)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Overlangel

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit velerlei toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Overlangel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Overlangel? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze pagina vergelijk je vandaag nog (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5357).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In de volgende paragraaf tref jij waardevolle aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Overlangel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.500 en €22.700. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €5.950 bij een verwarmingsmonteur uit Overlangel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-overlangel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Gelukkig, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5900. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van verschillende onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €26700Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17200 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€4450 – €6350Kan ook als airco werken
Lucht-water€3850 – €7250Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2025 – €5800Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Overlangel verbruikt circa 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €320. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €155 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1050m3€680
Buitenlucht2575kWh€476€204
Bodemwarmte1975kWh€340€340
Hybride1475 kWh + 375 M3€510€170

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Overlangel?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele zaken: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario kan je kiezen voor een speciale groene lening via jouw gemeente Oss. We hebben het over een een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.oss.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Overlangel. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €525 tot ongeveer €3150. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Overlangel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1925.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij grofweg €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClimavenetaWWR 0011MS DHW27 KW€2800,-
NIBEF1345-3035 KW€5300,-
Clausiusclassic HC 5-2525 KW€4300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Overlangel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Gedegen isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie betekent een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van het energiegebruik vloeit voort uit de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!