Warmtepomp Lithoijen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Lithoijen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei factoren. Op onze website lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lithoijen.
warmtepomp-installateur-5396

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5396
Netnummer0412 (+31412)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lithoijen

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit verschillende versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lithoijen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lithoijen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van warmtepomprevolutie.nl bekijk jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5396).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door bouwjaar en isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare informatie ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lithoijen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €17.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Lithoijen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lithoijen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van de hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €5800. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2500. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27800Passief koelen, relatief duur
Water-water€14000 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €7275Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4900 – €6825Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2825 – €6800Combinatiesysteem

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lithoijen gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €270 tot €350. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €125 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1175m3€698
Buitenlucht2525kWh€489€209
Bodemwarmte1750kWh€349€349
Hybride1350 kWh + 425 M3€524€175

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lithoijen?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval hebben we een speciale groene lening via de gemeente Oss. Het gaat om een tijdelijke lening met beperkte rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.oss.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lithoijen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €1000 tot gemiddeld €1600. Interesse naar de subsidie in juli 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lithoijen (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je grofweg €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0061T DHW223 KW€4100,-
NilanVT31300 KW€1250,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0025MS5 KW€1650,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lithoijen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Hierdoor weet je zeker dat de warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het fundament van een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!