Warmtepomp Keent

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Keent? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Keent.
warmtepomp-installateur-5359

 • CO2 uitstoot beperken
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Flinke subsidies

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5359
Netnummer0486 (+31486)
Gasgebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Keent

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Keent biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Keent? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via onze vergelijker vergelijk jij direct verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5359).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind je actuele gegevens m.b.t. de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Keent kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €295,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €16.500. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele CV-ketel. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €6.550 bij een verwarmingsmonteur uit Keent (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-keent

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het draait uit op veel lagere gaskosten. Middels de huidige subsidies heb je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse onderwerpen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €24300Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14100 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4800 – €7000Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3750 – €6175Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2025 – €6900Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Keent verbruikt grofweg 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €225 tot €400. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €180 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€681
Buitenlucht2450kWh€443€238
Bodemwarmte1850kWh€306€375
Hybride1375 kWh + 425 M3€477€204

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Keent?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Oss?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Oss. Dit is een speciale lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.oss.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Keent. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot maar liefst €3300. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Keent (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op plusminus €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij circa €2300.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0025MS MTD212 KW€3000,-
NIBEF1345-4046 KW€6400,-
Clausiuselite H 5-2525 KW€4300,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Keent aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door stroom. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!