Warmtepomp Zaltbommel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Zaltbommel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en ecologische manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en de besparing loopt op tot €180,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Hierna tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zaltbommel.
warmtepomp-installateur-5301

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verwarmen en koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Gasgebruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zaltbommel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Er zijn flink wat versies. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zaltbommel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Zaltbommel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door deze website vergelijk jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5301).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje bekijk jij uitgebreide toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Zaltbommel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.900 en €21.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft relevante plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Zaltbommel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zaltbommel

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het betekent een fors lagere energierekening. Met behulp van een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €7300. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur wordt vastgesteld door diverse zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €25600Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17000 – €22500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5300 – €6725Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4750 – €7225Lage installatiekosten, maakt relatief veel geluid
Hybride€2425 – €6900Snel te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Zaltbommel gebruikt om en nabij 1510 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energie aanbieder als Essent of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €280 tot €355. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €140 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€739
Buitenlucht2700kWh€517€222
Bodemwarmte2025kWh€370€370
Hybride1575 kWh + 375 M3€554€185

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zaltbommel?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zaltbommel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Zaltbommel. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.zaltbommel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Zaltbommel. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3750. Informeren hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zaltbommel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1650.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 15245 KW€5800,-
MideaMHC-V14W/D2RN812 KW€2500,-
TraneCXAX 020 HE SN38 KW€4950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Zaltbommel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren betekent een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Zaltbommel, Brakel, Kerkwijk, Nederhemert.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente