Warmtepomp Neerlangel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Neerlangel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De pomp profiteert van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Neerlangel.
warmtepomp-installateur-5355

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5355
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Neerlangel

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Er bestaan tientallen producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neerlangel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert jouw huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Neerlangel? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze pagina vind jij vandaag nog leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5355).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. Onderstaand ontdek je veelzijdige info die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Neerlangel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.100 en €15.000. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.800 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Neerlangel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neerlangel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Dankzij aantrekkelijk subsidies heb je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De factuur wordt gebudgetteerd middels meerdere facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €25600Veel besparen, relatief duur
Water-water€17700 – €20000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5500 – €6375Relatief voordelig
Lucht-water€3550 – €7050Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2725 – €5350Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Neerlangel verbruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €255 tot €360. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €185 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€678
Buitenlucht2750kWh€461€217
Bodemwarmte1975kWh€325€353
Hybride1300 kWh + 575 M3€495€183

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als lucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Neerlangel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie is actief naast jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Oss. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.oss.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Neerlangel. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies variëren van €775 en lopen op tot wel €3350. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Neerlangel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ongeveer €1950.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0352P65 KW€7650,-
NIBEF1145-1720 KW€3800,-
Clausiuselite HC 3-1514 KW€3200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Neerlangel aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!