Warmtepomp Teeffelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Teeffelen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie haalt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €240,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Teeffelen.
warmtepomp-installateur-5395

 • Een verantwoorde keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5395
Netnummer0412 (+31412)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Teeffelen

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere producten. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Teeffelen kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Teeffelen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze pagina tref je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5395).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand lees jij bruikbare adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Teeffelen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €335,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.100 en €24.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elk systeem heeft zijn eigen plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.700 en €7.175 bij een verwarmingsmonteur uit Teeffelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-teeffelen

Interessante systemen:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Aan de hand van lucratieve subsidies krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €7200. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3400. De factuur is afhankelijk van meerdere aspecten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25900Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €25000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6200Werkt ook als een airco
Lucht-water€3700 – €6675Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2650 – €6000Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Teeffelen verbruikt plusminus 1450 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing komt uit tussen de €215 tot €360. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €170 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1150m3€697
Buitenlucht2625kWh€481€216
Bodemwarmte2025kWh€342€355
Hybride1450 kWh + 550 M3€516€181

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Teeffelen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening via de gemeente Oss. Het betreft een speciale lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.oss.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Teeffelen. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €950 tot wel €2400. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Teeffelen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze om en nabij €1875.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2075.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0061T MTD225 KW€4300,-
NilanCompact S0 KW€1250,-
ClimavenetaAWR-MTD2-XE 0011MS4 KW€1550,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Teeffelen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren draait uit op een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!