Warmtepomp Haren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Haren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Haren.
warmtepomp-installateur-5386

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Meer leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5386
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haren

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan velerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Haren? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van deze website ontdek je in een zeer korte periode warmtepomp installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5386).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij veelzijdige raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Haren kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en je bespaart al snel €220,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.500 en €10.900. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het echte verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Haren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haren

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Middels een flinke subsidie behaal je een interessante terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6700. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door specifieke aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €28000Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€14900 – €23000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4500 – €6800Lage aanschafprijs
Lucht-water€5200 – €6900Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2250 – €5500Snel en goedkoop

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Haren gebruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Essent of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €230 tot €370. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €125 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€692
Buitenlucht2650kWh€484€208
Bodemwarmte2100kWh€346€346
Hybride1300 kWh + 600 M3€519€173

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Haren?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de interessante groene lening in de regio Oss. Het is een unieke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.oss.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Haren. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van model en vermogen van het product. De subsidies variëren van €925 tot wel €2750. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Haren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je om en nabij €1625.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€175, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0031T DHW212 KW€2850,-
NIBEMT-MB21-019-F-E0 KW€2800,-
ClimavenetaAW 0041HT9 KW€2050,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Haren aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!