Warmtepomp Lith

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Lith? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Hierna check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Lith.
warmtepomp-installateur-5397

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
Netnummer0412 (+31412)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomgebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Lith

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met velerlei producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lith kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Lith? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website tref je direct erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5397).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna vind je handige aanbevelingen aangaande de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Lith heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.100 en €17.600. We noemen hieronder 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft relevante voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Lith (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lith

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies heb jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €5700. Een hybride variant kan je laten installeren voor €2500. Het prijskaartje wordt berekend door specifieke factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24300Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17100 – €22200Ook koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6925Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4150 – €6225Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2375 – €6250Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Lith gebruikt ong. 1450 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Greenchoice of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €275 tot €300. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €130 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1000m3€699
Buitenlucht2725kWh€454€245
Bodemwarmte1850kWh€315€384
Hybride1450 kWh + 450 M3€489€210

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Lith?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele zaken: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Oss. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.oss.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Lith. De omvang van de subsidie heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €800 en lopen op tot wel €2900. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Lith (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1700.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0071TS MTD231 KW€4900,-
NilanVT31310 KW€1250,-
ClimavenetaAWR 0021MS DHW2 XE5 KW€1650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Lith aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis verloren gaat. Een solide isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!