Warmtepomp Boxtel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Boxtel? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een economische en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €210,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Verderop vind jij praktische info over een warmtepomp kopen in Boxtel.
warmtepomp-installateur-5281

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verwarmen en koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode-regio5281
Netnummer0411 (+31411)
Gas-gebruik M31390 M3
Stroom-gebruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Boxtel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit diverse producten. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boxtel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw woning en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Boxtel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze pagina vergelijk je moeiteloos (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5281).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In het volgende stukje tref je toepasbare info inzake populaire warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Boxtel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €245,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.100 en €15.400. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.475 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Boxtel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boxtel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar, het betekent flink lagere energiekosten. Middels een interessante subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is al op de markt vanaf €6000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. Het prijskaartje wordt getekend door diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €27200Veel besparen, dure installatie
Water-water€13300 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3700 – €7375Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €6350Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Boxtel verbruikt pakweg 1390 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €220 tot €340. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €180 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1250m3€706
Buitenlucht2675kWh€466€240
Bodemwarmte1700kWh€325€381
Hybride1425 kWh + 375 M3€501€205

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Boxtel?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Boxtel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening van je gemeente Boxtel. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.boxtel.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Boxtel. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €775 tot doorgaans €1750. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boxtel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op grofweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
iDMTERRA SW 55 Max; 81036858 KW€7600,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW200 YKA + EHSE-MEC15 KW€2800,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 118/4 (0010016684)13 KW€3100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een handig stappenplan van de warmteservice Boxtel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat warme lucht weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente