Warmtepomp Macharen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Macharen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame benadering om je huis te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €330,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei aspecten. Op onze website vind jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Macharen.
warmtepomp-installateur-5367

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Ook in staat woning te koelen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5367
Netnummer0412 (+31412)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Macharen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit tal van onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Macharen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Macharen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van deze website check je vandaag nog installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5367).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp benut de energie uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. Op deze pagina lees je actuele info ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Macharen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €275,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €21.000. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elk type heeft relevante pluspunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw huidige CV-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.125 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Macharen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-macharen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2000. Het prijskaartje wordt berekend door velerlei factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €26400Passief koelen, hoge investering
Water-water€17900 – €23900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4500 – €6875Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5400 – €7050Goedkoop, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €5650Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Macharen verbruikt pakweg 1450 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing schommelt tussen €280 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €195 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€684
Buitenlucht2450kWh€465€219
Bodemwarmte1600kWh€328€356
Hybride1325 kWh + 375 M3€499€185

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Macharen?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oss?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Oss. We hebben het over een een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.oss.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Macharen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot wel €1750. Onderzoek doen naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Macharen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) ontvang je pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je pakweg €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0031MS DHW212 KW€2850,-
NIBEF1255-12 (B/W)12 KW€3000,-
Clausiusclassic HC 1-1010 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje is er een actueel stappenplan van de warmteservice Macharen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!