Warmtepomp Huisseling

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Huisseling? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Huisseling.
warmtepomp-installateur-5373

 • Goed voor het milieu
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Huisseling

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan diverse versies. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Huisseling kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Huisseling? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Geholpen door onze website doorzoek jij zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5373).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze website tref jij veelzijdige informatie ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Huisseling heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €305,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.200 en €17.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.325 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Huisseling (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-huisseling

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride systeem is er vanaf €2400. De factuur wordt berekend door velerlei aspecten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25900Geen geluid, relatief duur
Water-water€17000 – €23800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €6725Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €7450Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2950 – €5900Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Huisseling consumeert om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €225 tot €345. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €140 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€686
Buitenlucht2700kWh€480€206
Bodemwarmte2100kWh€343€343
Hybride1450 kWh + 350 M3€515€172

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals buitenlucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Huisseling?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er gelden enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Oss. Het gaat om een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.oss.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Huisseling. De omvang van de subsidie wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot gemiddeld €2200. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Huisseling (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze circa €1775.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2150.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaWWR 0041MS DHW215 KW€3150,-
NIBEF1155-6 (PC)7 KW€2800,-
Clausiuselite HC 1-1010 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Huisseling aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!