Warmtepomp Demen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Demen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een economische en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €290,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende facetten. Op deze pagina vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Demen.
warmtepomp-installateur-5354

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5354
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Demen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er bestaan verscheidene versies. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Demen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Demen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via de warmtepomp-vergelijker ontdek je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5354).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl tref je samengestelde toelichtingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Demen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €17.200. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft weer individuele eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis beslaat dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.200 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Demen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-demen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2023) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7700. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De factuur is afhankelijk van velerlei zaken als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €23300Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€13100 – €23400Kan ook koelen
Lucht-lucht€3500 – €6350Zeer betaalbaar
Lucht-water€5500 – €7425Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2425 – €6950Goede tussenoplossing

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Demen consumeert ong. 1450 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €205 tot €340. Bij hybride installaties blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €160 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€677
Buitenlucht2400kWh€454€223
Bodemwarmte1700kWh€318€359
Hybride1325 kWh + 525 M3€487€190

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Demen?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele eisen: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is een aanvulling op jouw “ouderwetse” HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening bij gemeente Oss. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.oss.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Demen. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €925 tot ongeveer €2400. Interesse naar de maximale subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Demen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€250, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Climavenetai-BX-N 035T28 KW€3950,-
NIBEF1145-1518 KW€3600,-
Clausiuselite H 3-1514 KW€3200,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Demen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!