Warmtepomp Deursen-Dennenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Deursen-Dennenburg? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €195,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere factoren. In het volgende kopje bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Deursen-Dennenburg.
warmtepomp-installateur-5352

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Waardevermeerdering huis
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5352
Netnummer0486 (+31486)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-verbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Deursen-Dennenburg

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn tientallen onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Deursen-Dennenburg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het verblijf en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Deursen-Dennenburg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze vergelijker tref jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5352).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna ontdek jij samengestelde aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Deursen-Dennenburg kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €20.600. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.000 en €5.150 bij een verwarmingsmonteur uit Deursen-Dennenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-deursen-dennenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3100. De eindfactuur wordt getekend door velerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26200Veel vermogen, erg duur
Water-water€17000 – €22400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4500 – €6400Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4300 – €6300Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2575 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Deursen-Dennenburg verbruikt ongeveer 1450 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €235 tot €330. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €145 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€675
Buitenlucht2800kWh€439€236
Bodemwarmte1750kWh€304€371
Hybride1325 kWh + 425 M3€473€203

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Deursen-Dennenburg?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw “ouderwetse” gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Oss. Het betreft een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.oss.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Deursen-Dennenburg. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €700 tot plusminus €3800. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Deursen-Dennenburg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op plusminus €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal plusminus €2125.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Climavenetai-BX-N 025T19 KW€3050,-
NIBEF1145-10 (PC)12 KW€3000,-
Clausiusclassic H 3-1514 KW€3200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Deursen-Dennenburg aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!