Warmtepomp Heusden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heusden? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heusden.
warmtepomp-installateur-5251

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Heusden

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heusden kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heusden? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze website bekijk jij bruikbare de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (5251).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Hieronder doorzoek je samengestelde informatie ten aanzien van de type warmtepompenen wat strookt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Heusden kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €5.100 en €20.100. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.125 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Heusden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heusden

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride systeem koop je al vanaf €3400. Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels verscheidene factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €27700Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €23400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5050 – €6625Eenvoudige installatie
Lucht-water€4750 – €6950goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2900 – €5000Hoge subsidie

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Heusden consumeert circa 1490 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier van energie als Essent of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing varieert van €235 tot €390. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €140 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€726
Buitenlucht2675kWh€494€232
Bodemwarmte1600kWh€348€378
Hybride1325 kWh + 525 M3€530€196

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heusden?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere eisen: een hoge isolatiewaarde (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Heusden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je profiteren van de duurzame groene lening in de regio Heusden. Het is een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.heusden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, meestal is er de ISDE-subsidie Heusden. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en lopen op tot wel €3050. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Heusden (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ongeveer €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf om en nabij €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ImmergasAudax top 6 ErP4 KW€1700,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + ERSD-VM2C4 KW€1700,-
VaillantgeoTHERM VWS 141/3 (0010009071)16 KW€3400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Heusden aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente