Warmtepomp Neerloon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Neerloon? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Op ons warmtepomp-portaal lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Neerloon.
warmtepomp-installateur-5356

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Veilige en regelbare warmte
 • Veel geld besparen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcodegebied5356
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Neerloon

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neerloon kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woonruimte en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Neerloon? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker lees jij zonder moeite leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5356).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna bekijk jij toepasbare gegevens omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Neerloon heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €18.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit een combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.275 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Neerloon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neerloon

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Maar het mooie is, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Via een royale subsidie haal jij een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6100. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €3100. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei zaken zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €24900Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15800 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €7275Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5150 – €6000Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2200 – €6350Ook voor oudere woning

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Neerloon verbruikt grofweg 1450 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing fluctueert tussen de €245 tot €395. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €140 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€679
Buitenlucht2650kWh€469€210
Bodemwarmte2075kWh€333€346
Hybride1500 kWh + 600 M3€502€177

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Neerloon?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Oss?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Oss. Het is een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Voor meer info zie www.oss.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Neerloon. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €775 en kunnen oplopen tot €2900. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Neerloon (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) krijg je om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op plusminus €1700.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen beginnen de bedragen bij circa €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0011MS MTD29 KW€2800,-
NIBEF1345-2428 KW€4600,-
Clausiusclassic H 5-2525 KW€4300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Neerloon aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende voorkom je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!