Warmtepomp Berghem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Berghem? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. We hebben het over een een efficiënte en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en je bespaart al snel €350,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Berghem.
warmtepomp-installateur-5351

 • Een verantwoorde warme woning
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5351
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Berghem

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Berghem kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig jouw huis en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Berghem? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker doorzoek jij zonder problemen warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5351).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Hieronder ontdek je omvangrijke info over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Berghem heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.600 en €21.100. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.525 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Berghem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-berghem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in een significant lagere energierekening. Via een royale subsidie krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3300. De eindfactuur is gebaseerd op verschillende randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24300Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€13900 – €21300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4700 – €7450Eenvoudige installatie
Lucht-water€4200 – €6600Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2450 – €5500Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Berghem verbruikt ong. 1450 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energie aanbieder als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €250 tot €300. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €155 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€674
Buitenlucht2800kWh€472€202
Bodemwarmte1875kWh€337€337
Hybride1575 kWh + 550 M3€506€169

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Berghem?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt samen met jouw bestaande CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de duurzame groene lening via jouw gemeente Oss. Het is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.oss.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Berghem. Hoeveel je krijgt hangt samen met model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €825 tot plusminus €3300. Interesse naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Berghem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ong. €1575.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Climavenetai-BX-N 020T15 KW€2650,-
NIBEF1145-8 (PC)9 KW€2800,-
ClageWPX 250 (986065)0 KW€1250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Berghem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo weet je zeker dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van het energiegebruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!