Warmtepomp Maren-Kessel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Maren-Kessel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Maren-Kessel.
warmtepomp-installateur-5398

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante verwarming van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lange levensduur

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode-regio5398
Netnummer0412 (+31412)
Gas-verbruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energiekosten€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Maren-Kessel

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt tal van producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maren-Kessel kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Maren-Kessel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. deze pagina ontdek je snel (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5398).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Verderop lees jij accurate details met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Maren-Kessel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €295,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €6.700 en €17.800. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de energietoevoer. Elk apparaat heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.400 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Maren-Kessel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maren-kessel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op flink lagere energiekosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6300. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De factuur wordt bepaald aan de hand van meerdere onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23800Passief koelen, relatief duur
Water-water€17700 – €24100Beste rendement
Lucht-lucht€5200 – €7075Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5200 – €7050Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2900 – €5600Hoge subsidie

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Maren-Kessel verbruikt om en nabij 1450 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de nota van een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing schatten we op €275 tot €365. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €160 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€700
Buitenlucht2675kWh€462€238
Bodemwarmte1750kWh€322€378
Hybride1425 kWh + 450 M3€497€203

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als lucht van buiten of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Maren-Kessel?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oss?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Oss. Het is een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.oss.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in de regel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Maren-Kessel. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door model en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €550 en kunnen oplopen tot €2700. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Maren-Kessel (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1675.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaWWR 0071T MTD231 KW€4900,-
NilanVT31320 KW€1250,-
ClimavenetaAWR 0021M DHW2 XE5 KW€1650,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Maren-Kessel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee vermijd je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een prettig binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Schadewijk, Industrieterreinen-Zuid, Oss-Zuid, Krinkelhoek, Industrieterreinen-Noord, Ruwaard, Ussen, Buitengebied-Noord, Buitengebied-Zuid, Berghem, Haren, Macharen, Megen, Ravenstein, Herpen, Overlangel, Deursen en Dennenburg, Lith, Lithoijen, Oijen, Maren – Kessel, Geffen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!