Warmtepomp Schiermonnikoog

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Schiermonnikoog? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een zuinige en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van diverse factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Schiermonnikoog.
warmtepomp-installateur-9166

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Kan woning ook koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilig alternatief
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteSchiermonnikoog
Postcodegebied9166
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31730 M3
Stroomgebruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Schiermonnikoog

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat tientallen oplossingen. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schiermonnikoog kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Schiermonnikoog? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van deze pagina vind je eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9166).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna ontdek jij waardevolle adviezen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Schiermonnikoog kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.700 en €22.700. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.050 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Schiermonnikoog (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schiermonnikoog

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair een forse investering. Maar het mooie is, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van de hoge subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van velerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €27100Geen geluid, dure installatie
Water-water€13300 – €22000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €7125Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3800 – €6875Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €5600Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Schiermonnikoog gebruikt grofweg 1730 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar komt uit tussen de €245 tot €395. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €185 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€681
Buitenlucht2450kWh€449€232
Bodemwarmte1925kWh€313€368
Hybride1475 kWh + 350 M3€484€197

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Schiermonnikoog?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Schiermonnikoog?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan is er de erkende groene lening bij gemeente Schiermonnikoog. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.schiermonnikoog.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Schiermonnikoog. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €525 tot doorgaans €2650. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schiermonnikoog (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1700.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal circa €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RASM5(V)NE12 KW€2500,-
MDVMHC-V5W/D2N16 KW€1900,-
Thermics EnergieHYDRA 14 kw14 KW€2700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Schiermonnikoog aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de totale energierekening komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!