Warmtepomp Opsterland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Opsterland? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Opsterland.
warmtepomp-installateur-9241

 • Verantwoorde investering
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcodegebied9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-verbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Opsterland

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Opsterland kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Opsterland? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van deze website vind jij vandaag nog leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9241).
 2. Beschrijf jouw woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hieronder bekijk je toepasbare aanbevelingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Opsterland kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en je bespaart al snel €325,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.300 en €20.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw bestaande gasketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.400 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Opsterland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-opsterland

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van de hoge subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3400. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. verscheidene onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10600 – €25700Veel vermogen, prijzig
Water-water€17300 – €21800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5350 – €7225Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3600 – €6725goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2650 – €6250Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Opsterland gebruikt ong. 1580 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing fluctueert tussen de €270 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €200 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1225m3€680
Buitenlucht2800kWh€442€238
Bodemwarmte1875kWh€306€374
Hybride1575 kWh + 375 M3€476€204

Populaire vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Opsterland?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Opsterland?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening in de regio Opsterland. Het gaat om een aantrekkelijke lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.opsterland.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Opsterland. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot maar liefst €2650. Interesse naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Opsterland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) heb je recht op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1525.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij grofweg €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
HitachiYutaki-S RASM4(V)NE10 KW€2300,-
MDVMHA-V16W/D2RN1 + SMK-160/CSD45GN1-B13 KW€2600,-
Thermics EnergieHYDRA 12 kw10 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierna kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Opsterland aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren draait uit op een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente