Warmtepomp Peest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Peest? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €290,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op onze website bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Peest.
warmtepomp-installateur-9336

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig onderhoud
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9336
Netnummer0592 (+31592)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroom-verbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Peest

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Peest kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woonruimte en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Peest? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij warmtepomprevolutie.nl doorzoek je snel warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9336).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de mate van isolatie. Hieronder doorzoek jij bruikbare informatie over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Peest heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.100 en €16.700. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk model heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €5.750 bij een verwarmingsmonteur uit Peest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-peest

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (januari 2023) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door een royale subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €8000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2000. De uiteindelijke investering kan men berekenen met meerdere facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€15800 – €22100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5350 – €6425Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4700 – €7025Koelende functie, veel stroomverbruik
Hybride€2350 – €6850Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Peest consumeert ong. 1680 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €260 tot €360. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1000m3€719
Buitenlucht2700kWh€489€230
Bodemwarmte1675kWh€345€374
Hybride1525 kWh + 500 M3€525€194

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Peest?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van de interessante groene lening van je gemeente Noordenveld. Dit is een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Peest. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot maar liefst €3650. Informeren naar de actuele subsidie in januari 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Peest (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je om en nabij €1675.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf zo’n €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€225, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GeneralWaterstage HT 16F DUO12 KW€2350,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B066 KW€2800,-
GallettiMCW 039HS33 KW€5100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna tref je een handig stappenplan van de warmteservice Peest aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!