Warmtepomp Een

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Een? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een voordelige en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €345,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Een.
warmtepomp-installateur-9342

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Je woning van het gas af
 • Interessante salderingsregeling
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9342
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Een

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verschillende installaties. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Een kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Een? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze tool lees je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9342).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit uit de lucht of het water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze website vind je actuele adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Een kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €20.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft relevante voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande CV-ketel. Een uitstekende manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.675 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Een (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-een

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Geholpen door een flinke subsidie profiteer jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride systeem is er vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25500Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17700 – €24500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4500 – €6100Werkt ook als een airco
Lucht-water€5450 – €6975Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2325 – €6150Simpele oplossing voor thuis

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Een consumeert circa 1680 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €235 tot €335. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €175 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€723
Buitenlucht2700kWh€477€246
Bodemwarmte1825kWh€333€390
Hybride1300 kWh + 575 M3€513€210

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Een?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Noordenveld. Het betreft een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Een. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €675 en lopen op tot wel €1600. Interesse naar de subsidie in februari 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Een (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1875.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GNCStart 260 R0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 300-G BW/BWS 301.B1720 KW€3800,-
GallettiMCW 005HL5 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Een aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee zorg je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!