Warmtepomp Roderwolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Roderwolde? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een economische en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal aspecten. Op onze website ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Roderwolde.
warmtepomp-installateur-9315

 • Met respect voor natuur en milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Toekomstbestendig
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
Netnummer050 (+3150)
Gas-gebruik M31680 M3
Stroomgebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Roderwolde

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Roderwolde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Roderwolde? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via deze pagina vergelijk jij moeiteloos installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9315).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij handige informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Roderwolde kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €16.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft relevante kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type onttrekt energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere HR-ketel. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.150 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Roderwolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-roderwolde

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een fors lagere energierekening. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7400. Een hybride opstelling is er vanaf €3200. De factuur kan men berekenen met diverse onderdelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €23700Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€17300 – €20000Koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6300Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4950 – €7250Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2900 – €5300Goed voor EPC waarde

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Roderwolde verbruikt ongeveer 1680 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energieleverancier als Budget Energie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schatten we op €245 tot €390. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1100m3€714
Buitenlucht2450kWh€493€221
Bodemwarmte1800kWh€350€364
Hybride1550 kWh + 525 M3€528€186

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Roderwolde?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Noordenveld?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening van je gemeente Noordenveld. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.gemeentenoordenveld.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Roderwolde. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €525 tot plusminus €3250. Onderzoek doen naar de subsidie in april 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Roderwolde (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op zo’n €1700.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij grofweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GeneralWaterstage HT 16F12 KW€2350,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A4549 KW€6700,-
GallettiMCW 018HS16 KW€3400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Roderwolde aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren mondt uit in een optimale leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. Dit stukje stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!