Warmtepomp Een-West

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Een-West? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met meerdere factoren. In het volgende kopje vind je meer info over een warmtepomp kopen in Een-West.
warmtepomp-installateur-9343

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan woning ook koelen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige manier van verwarmen
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode-regio9343
Netnummer0516 (+31516)
Gas-verbruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Een-West

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit meerdere onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Een-West biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt het verblijf en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Een-West? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze pagina vergelijk jij direct erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9343).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op deze pagina vind jij handige raadgeving die gaan over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Een-West heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €170,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.200 en €21.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.325 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Een-West (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-een-west

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je aanschaffen vanaf €6300. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door meerdere zaken als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €25600Hoog rendement (COP), lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €24300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €6975Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3500 – €6850Koelende functie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2525 – €6250Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Een-West verbruikt circa 1680 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €230 tot €345. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €145 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1025m3€724
Buitenlucht2375kWh€485€239
Bodemwarmte1600kWh€340€384
Hybride1600 kWh + 575 M3€521€203

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Een-West?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Noordenveld?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening via jouw gemeente Noordenveld. Het is een speciaal soort lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.gemeentenoordenveld.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Een-West. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 en kunnen oplopen tot €3350. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Een-West (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) ontvang je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op grofweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GNCStart 270 R0 KW€1250,-
ViessmannVitocal 343-G BWT 341.B1012 KW€3000,-
GallettiMCW 007HL6 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Een-West aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!