Warmtepomp Lieveren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Lieveren? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende variabelen. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Lieveren.
warmtepomp-installateur-9304

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Ruim aanbod in de regio
 • Interessante salderingsregeling
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcodegebied9304
Netnummer050 (+3150)
Gasgebruik M31680 M3
Stroom-gebruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lieveren

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit diverse producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lieveren kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Lieveren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker vind jij vandaag nog erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9304).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Hierna lees je uitgebreide gegevens m.b.t. de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lieveren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €18.400. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk model heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel beslaat dit de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.850 en €6.800 bij een verwarmingsmonteur uit Lieveren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lieveren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in december 2023?

De warmtepomp is primair een forse investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7700. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3400. De totaalprijs hangt af van specifieke onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €26400Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€15300 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6200Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5400 – €6700Krachtige oplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €6450Goede tussenoplossing

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Lieveren verbruikt grofweg 1680 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing ligt tussen de €230 tot €370. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €190 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€708
Buitenlucht2800kWh€489€219
Bodemwarmte1950kWh€347€361
Hybride1525 kWh + 375 M3€524€184

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lieveren?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt slim samen met jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Noordenveld?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Noordenveld. Dit is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.gemeentenoordenveld.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Lieveren. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot doorgaans €1500. Benieuwd hoeveel subsidie je in december 2023 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Lieveren (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze circa €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
GeneralWaterstage Comfort DUO 086 KW€1900,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.A2124 KW€4200,-
GallettiLEW 072WL69 KW€8700,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een gezond wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een actueel stappenplan van de warmteservice Lieveren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!